Времето: Идва ново заоблачаване, на места ще завали

Днес от запад облачността ще се увеличава и ще бъде по-често значителна.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Привечер на отделни места в Югозападна България ще превали слаб дъжд, в планинските райони там – сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Утрото ще бъде мразовито с минимална температура около минус 2°. През деня постепенно ще се затопли и максималните стойности ще достигнат до положителните 14°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и вечерта ще започне да се повишава.

Над планините

облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Привечер в планините на Югозападна България ще завали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:56 часа и ще залезе в 17:12 часа. Продължителност на деня 9:16 часа.

Луната ще изгрее в 17:59 часа и ще залезе в 8:30 часа. Осветеност на диска в 0h UT един ден след пълнолуние %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top