Времето: Идва по-хладно време

времето

Ще има по-значителни временни увеличения на облачността

Ще духа умерен и силен северозападен, в Източна България по-късно през деня североизточен вятър, с който в страната ще нахлуе по-хладен въздух.

Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, максималните – предимно между 18° и 23°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, по-често значителна, без валежи. Минимални температури около 14 градуса, максимални -24 градуса. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

В планините

ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Ще има по-значителни увеличения на облачността и на места, главно в Рило-Родопския масив ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

облачността ще е предимно значителна и на места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Температурата на морската вода е от 10-11° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 12 мин. и залязва в 20 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 23 мин.

Луната в София изгрява в 05 ч. и 02 мин. и залязва в 17 ч. и 20 мин. Фаза: три дни преди новолуние.

Подобни статии

Top