Времето: Идва студ и нов сняг

Oт север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Още през нощта над много райони облачността започна да  се разкъсва и намалява. Северозападният вятър временно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, по Черноморието – около нулата. През деня от запад ще се заоблачи и след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад отново ще се усили, ще е умерен и временно силен. Максимални температури между 0° и 5°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и студено. Ще има превалявания от сняг. Минимални температури около минус 3°. През деня максималните стойности няма да надвишат положителните 3°. 

Атмосферното налягане, след временно повишение, през деня отново ще се понижава; ще се задържи по-ниско от средното за януари.

Над планините

преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 11°.

Над Черноморието

след временно намаление на облачността преди обяд, след обяд от запад тя отново ще се увеличи и вплътни, но все още без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 17 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 22 мин.

Луната изгрява в 09 ч. и 06 мин. и залязва в 18 ч. и 36 мин. Фаза: един ден след новолуние.

Подобни статии

Top