Времето: Идва студ и сняг

млечено

Ще премине студен атмосферен фронт.

Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад и с него температурите значително ще се понижат. Ще бъде облачно и на места в планинските и източните райони от страната ще превали сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, малко по-ниски в котловините защитени от вятър. Дневните температури чувствително ще се понижат, ще са между 1° и 6°, а в комбинация със силния вятър усещането ще е за по-студено време.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно. Температурите чувствително ще се понижат.Максималните ща се около6 градуса. Минималните ще са положителни и ще бъдат около 4 градуса. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините

няма да е подходящо за туризъм. Ще духа силен до бурен вятър от северната четвърт. Ще бъде облачно и с валежи от сняг. В комбинация със силния вятър ще има условия за образуване на преспи и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието

ще бъде облачно и ветровито, но ще е без валежи. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 2° и 6°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 05.01.2020 слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:06 часа. Продължителност на деня 9:09 часа.

На 05.01.2020 луната ще изгрее в 13:25 часа и ще залезе в 2:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT два дни след първа четвърт %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top