Времето: Идват облаци и дъжд

времето

Облачността, предимно висока, от югозапад ще започне да се увеличава.

В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб югоизточен вятър. На места в Дунавската равнина, Източна България и котловините отново ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и главно след обяд, на отделни места в южните и планинските райони, ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България – до умерен. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно облачно, очакват се валежи от дъжд. Остава сравнително топло. Минималните температури ще са около 7°, през деня живакът ще се покачи до положителните 20°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е около средното.

Над планините

облачността ще се увеличава. Слаби валежи ще има на отделни места, главно Родопите и централните части на Стара планина. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието

в сутрешните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се увеличи високата и средната облачност, но само на отделни места, главно в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:56 часа и ще залезе в 17:23 часа. Продължителност на деня 10:26 часа.

Луната ще изгрее в 16:29 часа и ще залезе в 03:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 93 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top