Времето: Идват дъждове, времето се променя

Облачността ще е променлива, по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна.

На места ще има валежи, главно след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще е ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, с който ще захладнее. Минималните температури ще са между 14° и 19°, максималните – от 22°-23° в северозападните райони до 29°-30° в южните.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Очакват се валежи от дъжд. Минималните температури ще са около 15°, максималните ще достигат до 29°. 

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е променлива, често значителна. На места ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Ще е ветровито със силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи. Ще е ветровито с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето още преди обяд ще отслабне и ще е към 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 10 мин. и залязва в 19 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 21 мин.

Луната залязва в 3 ч. и 52 мин. и изгрява в 18 ч. и 45 мин. Фаза: четири дни преди пълнолуние.

Подобни статии

Top