Времето: Идват нови валежи, на места ще прехвърчат снежинки

Времето днес ще бъде динамично и ще настъпи застудяване.

През деня ще е предимно облачно, от запад на изток с превалявания от дъжд. По-значителни ще са валежите в Предбалкана. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, ще е умерен и временно силен и с него температурите значително ще се понижат. Привечер валежите в Западна България ще спират, но на места там преди да спре да вали, дъждът ще се примеси със сняг. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, по-високи по морския бряг.  Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно с валежи от дъжд. Минималната температура ще бъде около 5°, а максималната ще  достига до 11°.

Атмосферното налягане е относително ниско, но утре през деня бързо ще се повишава и вечерта вече ще е по-високо от средното за месеца.

В планините

няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг. Под около 1200 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен до бурен северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието

ще преобладава облачно време, с повече слънце сутринта, а около и след обяд ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.Продължителност на деня 9:20 часа.

Слънцето изгрее в 07:35 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 9:20 часа.

Луната ще изгрее в 11:07 часа и ще залезе в 20:27 часа. Осветеност на диска в 0h UT 13 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top