Времето: Идват облаци и дъжд

Oблачността от запад ще продължи да се увеличава и вплътнява.

Вятърът ще е слаб от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°.  След обяд, по преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад на югоизток ще започнат валежи от дъжд. Преди обяд все още ще духа югозападен вятър, но след пладне вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 18° и 23°, но след пладне бързо ще се понижават и през нощта срещу сряда в Предбалакана, Лудогорието и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В Пловдив и Асеновград ще бъде по-често значителна облачност, но температурите остават високи. Валеежи не се очакват. Минимални температури около 7 градуса, максимални -22 градуса. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за април – вечерта от запад ще започне да се повишава.

Над планините

ще преобладава облачно време. След обяд ще започнат валежи от дъжд, а над 2300 метра – от сняг, но вечерта, със застудяването, дъждът и в ниските планински части ще премине в сняг. Ще духа силен запад-северозападен, по билата временно и бурен все още югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°, но след пладне температурите бързо и значително ще се понижават.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време. Привечер ще започнат валежи от дъжд. Преди пладне ще духа югозападен вятър, но привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Все още топло с максимални температури на въздуха: 17°-22°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 14.04.2020 слънцето ще изгрее в 06:47 часа и ще залезе в 20:06 часа. Продължителност на деня 13:19 часа.

На 14.04.2020 луната ще изгрее в 02:30 часа и ще залезе в 11:37 часа. Осветеност на диска в 0h UT 58 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top