Времето: Идват облаци и дъжд - DC news

Времето: Идват облаци и дъжд

времето

В Северозападна България ще бъде дъждовно.

Облачността над останалата част от страната ще се увеличава и вплътнява. Вятърът ще започне да се ориентира от североизток и с него да прониква студен въздух, но в южните райони ще се задържи от юг-югозапад и там ще бъде топло. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в югоизточните райони до 8°-10°. Максималните температури в Северна България и районите с трайна мъгла ще са между 4° и 7°, а в Южна ще са между 10° и 15°.

В Пловдив и региона времето ще бъде облачно, а температурите ще са сравнително ниски. Минималните ще бъдат около 1°, а максималните ще достигат до 6°. 

Атмосферното налягане ще започне да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините

облачността ще се увеличава и ще е предимно значителна. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, на около 1500 метра ще преминават в сняг. Над Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

преди обяд ще е с разкъсана облачност, но до края на деня ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в северните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Вятърът сутринта ще е предимно от югозапад, но през деня ще се обърне от североизток и ще е умерен. Максимални температури от 7-8° в северните, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:56 часа и ще залезе в 16:58 часа. Продължителност на деня 9:01 часа.

Луната ще изгрее в 14:32 часа и ще залезе в 04:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT 90 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top