Времето: Идват облаци и мокър сняг

Времето днес ще е е облачно.

Слаби валежи от мокър сняг или дъжд и сняг ще има в Северозападна България, в югозападните райони – слаб дъжд, а в планинските райони на Западна България – слаб сняг. В останалата част от страната ще е почти без валежи, но вечерта и през нощта срещу сряда ще завали и в централните части на страната. В Южна и Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, преобладаващите максимални ще са от 2° до 7°.

В Пловдив и Асеновград през следващото денонощие времето ще бъде облачно. Минималнана температура ще бъде около 1°. Късно вечерта и преди полунощ в равнината ще завали дъжд, а в планините валежите ще бъдат от дъжд и сняг. През нощта срещу сряда по-значителни валежи ще има в южните райони на Родопите и източните райони на Тракийската низина. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималната температура няма да надхвърли 5°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще е облачно, в масивите в Западна България и Родопите със слаби валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието

ще е облачно, но валежи не се очакват. Вятърът от югоизток ще се усили, ще е до умерен. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите – 2 бала.

На 22.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:51 часа и ще залезе в 17:25 часа. Продължителност на деня 09:34 часа.

На 22.01.2019 луната ще изгрее в 19:06 часа и ще залезе в 08:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top