Времето: Истинска пролет през февруари

Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, след обяд – временно силен. Минималните температури ще са от 0° – 2° в северозападните райони до 6° – 8° на изток. Максималните ще са предимно между 12° и 17°, по-ниски на места в Северозападна България.

В Пловдив и Асеновград времето ще е предимно слънчево, с разкъсана облачност. Минималната температура ще бъде около 6°, а максималната ще достига до 16°. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, но ще бъде доста ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен южен вятър. Максимални температури от 12° в северните до 17° в южните райони. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето днес изгря в 7:39 часа и ще залезе в 17:41 часа. Продължителност на деня 10:03 часа.

Луната изгря в 6:49 часа и ще залезе в 16:24 часа. Осветеност на диска в 0h UT 3 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top