Времето: Изпращаме годината със слънце и по-високи температури

През последния ден от годината ще бъде предимно слънчево.

Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и дневните ще са между 3° и 8°. През новогодишната нощ ще има временни увеличения на облачността, средна и висока, а северозападният вятър ще се усили. Към полунощ температурите все още ще бъдат сравнително високи, в повечето райони между минус 1° и 4°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива. За кратко ще има и слънчеви часове. Минималните  температури сутринта ще бъдат отрицателни и ще са около минус 2°. През деня стойностите ще се повишат до плюс 7°. 

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините

ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен до бурен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Привечер ще се появи разкъсана срена и висока облачност. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Вълнениенто на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 11° – 12°.

Слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:02 часа. Продължителност на деня 09:05 часа.

Луната ще изгрее в 11:25 часа и ще залезе в 22:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 22 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top