Времето: Лек вятър ще прогони мъглите, но пак ще се появят облаци

времето

Югозападният вятър ще се усили, в Източна България ще е умерен и временно силен.

Мъглите в повечето райони ще се разсеят, а от запад ще започне ново увеличение на облачността. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, по-високи по морския бряг. Максималните температури ще са от 8°-9° в крайните северозападни райони, до 17°-18° на места в Източна България.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Минималните температури ще е около минус 1° до 0°. Максималните ще варират между 8° и 12°. 

Атмосферното налягане бързо ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е променлива, по-често значителна. След обяд на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен, след обяд по откритите части и бурен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. Ще духа умерен, след обяд и силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-18°. Температура на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 16:56 часа. Продължителност на деня 09:03 часа.

Луната изгря в 02:16 часа и ще залезе в 13:58 часа. Осветеност на диска в 0h UT 30 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top