Времето: Леко повишение на температурите, облачността ще е променлива

Увеличения на облачността над много райони ще има към сутрешните часове.

Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат в широки граници – от минус 4° в местата с вятър до минус 12°, минус 13°, където ще бъде ясно и тихо, в София – около минус 12°. Над страната ще има променлива облачност, над много райони по-често значителна, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър. През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Минималните температури ще се повишат с един-два градуса и ще са около минус 4 градуса.Максимални около 6 градуса над нулата.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра – минус 8° – минус 9°.

Над Черноморието

облачността ще се увеличи и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 3°-5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 17 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 43 мин.

Луната в София изгрява в 1 ч. и 36 мин и залязва в 12 ч. и 2 мин. Фаза: един ден след последна четвърт.

Подобни статии

Top