Времето: Летни температури в първия октомврийски ден

времето

Над България ще е слънчево.

След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Привечер в Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде топло, ще се появят и временни увеличения на облачността, но без валежи. Минимални температури около 12°, максимални – 29°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините

ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността. Без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 20°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево. Привечер ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24 – 27°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:23 часа и ще залезе в 19:09 часа. Продължителност на деня 11:46 часа.

Луната ще изгрее в 10:21 часа и ще залезе в 21:06 часа. Осветеност на диска в 0h UT 7 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top