Времето: Лято в Пловдив! Термометърът удря над 26 градуса

Времето ще е слънчево и топло,

с временни увеличения на облачността в следобедните часове над Западна България, а в сутрешните часове в източните райони има условия видимостта да е намалена. През деня ще се появи слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

В Пловдив и Асеновград времето ще е слънчево, а в следобедните часове и горещо. Минималната температура ще бъде около 6°, а максималната ще достига до и над 26°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от обичайното за месеца.

Над планините

ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността над масивите в Западна България. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието

ще е слънчево, в сутрешните часове има условия видимостта да е намалена. След обяд вятърът ще придобие южна компонента и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от около 14° на север, до 20° на юг. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по Северното Черноморие ще се усили до 3 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:35 часа и ще залезе в 18:35 часа. Продължителност на деня 11:59 часа.

Луната ще изгрее в 15:24 часа и ще залезе в 05:10 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top