Времето: Мъгли в равнините, слънце в планините

Преносът на въздушни маси днес над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават.

Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони през нощта ще бъде предимно ясно, а през деня – предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. Максималните температури ще са между 10° и 15°, по-ниски ще останат дневните температури в местата с трайна мъгла.

В Пловдив и Асеновград времето ще е с променлива облачност, сутринта е възможно да падне мъгла. Минималната температура ще бъде около 2°, а максималната ще достига до 12°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още ще се повиши.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието

преди обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подобни статии

Top