Времето: Мъглите остават и днес

В равнинната част ще има ниска облачност или мъгла.

В по-голямата част от страната ще бъде тихо, по-късно през деня по Черноморието ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1°. Дневните температури в районите с трайна мъгла ще са по-ниски, предимно между 2° и 7°, а в планинските райони, където ще бъде предимно слънчево – до 10°-11°. В София минималната температура ще е около минус 3°, а максималната – около 6°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива, но през деня ще има слънчеви часове. Утрото ще бъде студено с отрицателни температури от минус 3°. През деня живакът постепенно ще се покачи, но стойностите на термометъра ще достигнат едва до 6° над нулата.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието

ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в северните райони ще бъде с ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще са между 7° и 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:54 часа и ще залезе в 17:17 часа. Продължителност на деня 9:23 часа.

Луната ще изгря около полунощ и ще залезе в 11:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT един ден преди последна четвърт %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top