Времето: Мъгливо и студено, привечер започва да вали

времето

Условия за поледици в северозападните райони

На много места днес в Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще е почти тихо, с минимални температури между минус 6° и минус 1°.

През деня от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и около обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг.

В северозападните райони остават условията за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и значително ще се усили.

Максималните температури ще са в широки граници: от 2°-3° в северозападните райони и тези с трайна мъгла, до 12°-14° на места в Източния Предбалкан и югоизточните райони.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, с възможност за валежи от дъжд. Минималната температура ще бъде -2°, а максималната – около 7°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари; през деня още ще се понижава, а вечерта ще започне да се повишава.

В планините ще духа умерен, по билата и откритите части – силен запад-югозападен вятър и с него температурите ще се повишат.

Облачността ще се увеличава и около обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Подобни статии

Top