Времето: Мъгливо утро, след обед – слънце

Времето ще бъде предимно слънчево.

Сутринта на места в източните райони, в котловините и по поречието на Дунав ще има условия за мъгла или ниска облачност, които ще се задържат до около обяд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, по-често до слънчево време. Минимални температури около 9°, максимални през деня до 22°. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за октомври и ще се задържи без съществена промяна.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието

Преди обяд на отделни места ще има условия за мъгла или ниска облачност, които до обяд ще се разсеят. След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 20-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:55 часа и ще залезе в 17:24 часа. Продължителност на деня 10:29 часа.

Луната ще изгрее в 16:07 часа и ще залезе в 02:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 87 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top