Времето: Мразовито сутринта, през деня ще се затопли

Утрото ще е мразовито.

Минималните температури ще бъдат от минус 8° – минус 6° в затворените котловини до минус 2° – 0° на изток. През деня над България ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и дневните ще са между 6° и 11°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е слънчево, а през деня и ще се затопли. Сутринта обаче ще е много студено, а температурите ще паднат до минус 7°. По обяд и в ранните следобедни часове живакът в термометрите ще достигне до 9°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево. След обяд ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 5° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:11 часа. Продължителност на деня 9:14 часа.

Луната ще изгрее в 16:52 часа и ще залезе в 7:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT пълнолуние %. Фаза на луната: пълнолуние.

Top