Времето: Мразовито утро, през деня слабо ще се затопли

времето

Предимно слънчево.

По-значителна ще е облачността до обяд, главно над североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен. Сутринта ще е студено, с минимални температури предимно между минус 9° и минус 4°, в отделни райони до минус 10° – минус 12°, в София – около минус 9°. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще са между минус 1° и 4°, в София – минус 1°.

В Пловдив и Асеновград утрото ще бъде по-студено от вчера. Минималните температури ще са около минус 6 градуса. През деня ще се затопли до положителните 4 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

В планините

ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по най-високите части и силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1°-3°. Температурата на морската вода е от 7° по Северното до 9° по Южното Черноморие. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

На 13.01.2022 г. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 19 мин.

Луната в София залязва в 4 ч. и 3 мин. и изгрява в 13 ч. и 40 мин. Фаза: четири дни след първа четвърт.

Подобни статии

Top