Времето на Бъдни вечер: Сутринта мъгли, по обяд може да изгрее слънце - DC news

Времето на Бъдни вечер: Сутринта мъгли, по обяд може да изгрее слънце

Днес ще има разкъсана висока и средна облачност.

Сутринта на отделни места, главно в Горнотракийската низина, отново ще се образуват мъгли. Ще е почти тихо с минимални температури от минус 1° до 4°. До обяд видимостта ще се подобри и през деня над много райони ще има и слънчеви часове. Ще духа предимно слаб вятър от запад-югозапад. Дневните температурите още ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно облачно. Минималните температури ще бъдат около 4°, а максималните ще достигнат до 12°. 

Атмосферното налягане е близко до средното и още ще се понижи.

Над планините

ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието

ще е със средна и висока облачност, която ще се разкъсва и след обяд ще има и слънчеви часове. Преди обяд на отделни места, главно по южното крайбрежие, видимостта ще е намалена. Ще духа предимно слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:55 часа и ще залезе в 16:57 часа. Продължителност на деня 09:01 часа.

Луната ще изгрее в 13:43 часа и ще залезе в 02:12 часа. Осветеност на диска в 0h UT 75 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top