Времето: На места ще има мъгла, затопля се чувствително

времето

Ще бъде предимно слънчево.

Сутринта на места в котловините и низините ще има мъгла, по-продължителна по поречието на Дунав. В повечето райони ще се задържи почти тихо. Минималните температури ще са между 2° и 7°, по-високи по Черноморието. Дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски ще се задържат в районите с по-трайна мъгла.

В Пловдив и Асеновград времето остава без съществена промяна. Сутринта ще бъде студена с минимални температури около 3°. През деня ще се затопли и максималните температури ще се повишат още, като достигнат стойност около 23°.

Атмосферното налягане малко ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е слънчево с незначителна висока облачност. Ще духа слаб вятър предимно от запад, по най-високите части на Рила и Пирин – от изток. През деня ще е топло с максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, около пладне ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха между 20° и 23°, температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:49 часа и ще залезе в 18:32 часа. Продължителност на деня 10:42 часа.

Луната ще изгрее в 14:14 часа и ще залезе в 23:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT 41 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top