Времето: Навлиза студен фронт със силен вятър, температурите все още високи - DC news

Времето: Навлиза студен фронт със силен вятър, температурите все още високи

През страната ще премине студен атмосферен фронт.

Облачността временно ще се увеличи и на отделни места, сутринта в Северозападна България, а около и след обяд в южните и източните райони ще превали. На отделни места ще има и гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма временно силен. Минималните температури ще варират от 12° в София до 19° в Силистра. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в крайните югозападни райони малко по-високи, в София около 24°.

Жълт код за усилване на северозападния вятър (в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма) обяви НИМХ. Средна скорост на вятъра – 14-16 m/s, с пориви до 20-24 m/s.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност до слънчево време. През деня ще се усили северозападният вятър. Средна скорост 14-16 m/s, пориви до 20-22 m/s. Минималните температури ще са около 15°, а максималните ще достигат до 29°. 

Атмосферното налягане още ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, главно в Родопите с гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието

също ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър, след обяд от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са в широки граници, между 21° и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 59 мин. и залязва в 20 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 48 мин.

Луната в София изгрява в 2 ч. и 25 мин. и залязва 12 ч. и 18 мин. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top