Времето: Нови превалявания от дъжд, температурите остават високи

времето

В равнините и низините ще има значителна ниска облачност или мъгла,

в отделни райони ще се задържат и през по-голямата част от деня. От югозапад ще се появи и висока и средна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд. В повечето райони ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°; максималните от 5°-7° по Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 13°-15° в крайните южни райони.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива, с минимални температури в сутрешните часове около минус 2°. След обед ще бъде топло за сезона с максимални стойности около 12°. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, ще продължи да се повишава и вечерта ще е близко до обичайното.

Над планините

облачността ще е по-често значителна, но главно преди обяд ще има и по-съществени разкъсвания. На отделни места ще има и слаб валеж от дъжд, над около 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието

главно до обяд ще е със значителна ниска облачност или мъгла. По-късно през деня видимостта ще се подобрява, но от запад ще се увеличи високата и средната облачност. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър с южна компонента, но до вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на въздуха ще е от около 8° в северните райони до 14° в южните. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, на север – 3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 17 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 1 мин.

Луната залязва в 10 ч. и 25 мин. и изгрява в 23 ч. и 8 мин. Фаза: два дни до последна четвърт.

Подобни статии

Top