Времето: Нови снеговалежи, по-значителни в Рило-Родопската област

Времето ще се задържи предимно облачно.

На много места ще превалява слаб сняг, но в Рило-Родопската област снеговалежите ще са по-съществени като количество и там снежната покривка ще се увеличи с още 20 cm. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източната половина от страната – североизточен вятър и застудяването ще продължи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните – между 0° и 5°; в София минимална температура около минус 4°, максимална – около 0°.

В Пловдив и Асеновград остава облачно и още по -студено. Температурите ще се понижат с два-три гхрадуса и максималните ще са около 4 градуса над нулата. Минимална температура около нула градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за март.

Над планините

ще бъде облачно. На много места ще има валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен север-североизточен, по билата – северозападен вятър и по планинските проходи ще има виелици. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието

ще бъде облачно и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има превалявания, предимно от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 52 мин. и залязва в 18 ч. и 23 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 31 мин.

Луната в София изгрява в 9 ч. и 39 мин. и залязва 42 мин. след полунощ. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top