Времето: Нови валежи, има опасност от поледици

Oще сутринта от запад ще започнат валежи от дъжд,

които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, като на места там ще има и поледици. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1°-2° на места в Северозападна България, до 10°-12° в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие.

В Пловдив и Асеновград денят ще бъде облачен. Ще има краткотрайни валежи от дъжд. Минималната температура ще бъде около 1°, а максималната – до 7°. 

Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще бъде облачно с валежи от дъжд, на височина над 1800 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 20.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:24 часа и ще залезе в 17:00 часа. Продължителност на деня 09:36 часа.

Подобни статии

Top