Времето: Ново увеличение на облачността, температурите падат още

Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

От югозапад ще започне ново увеличение на облачността, предимно средна и висока, след обяд над Югозападна България вече ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините там – слаб сняг. Вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина преди обяд все още ще е умерен, привечер в повечето райони ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 10° и 15°, в София минималната температура ще е минус 1°, а максималната около 10°.

В Пловдив и Асеновград ще има значителна облачност. Минимални температури около 4°, максимални – до 13°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е по-често значителна, в масивите от Западна България със слаби валежи от сняг, под 1000 метра – и от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Над Черноморието

преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще е без валежи. Северозападният вятър ще отслабне, привечер ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 5 мин. и залязва в 19 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 49 мин.

Луната в София изгрява в 8 ч. и 38 мин. и залязва в 23 ч. и 28 мин. Фаза на луната: три дни след новолуние.

Подобни статии

Top