Времето: Ново заоблачаване, на места с пролетни температури

времето

От запад на изток ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт.

Ще е предимно облачно и на много места ще превали дъжд, през нощта и в сутрешните часове по високите полета на Югозападна България – и сняг. Има условия за поледици. След обяд от запад валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъса, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, привечер ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 6° и 11°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива, очакват се и валежи от дъжд. Минималните температури сутринта отново ще бъдат отрицателни и ще около минус 3 градуса. През деня ще се затопли и стойностите ще достигнат до + 10 градуса.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините

облачността ще е значителна с валежи от дъжд, през нощта и преди обяд над 1700 метра от сняг. Ще духа предимно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна. Около и след обяд ще превали. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 43 мин. и залязва в 17 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 54 мин.

Луната залязва в 09 ч. и 02 мин. и изгрява в 19 ч. и 30 мин. Фаза: два дена след пълнолуние.

Подобни статии

Top