Времето: Облачно и дъждовно, но с по-високи температури

времето

Oще преди обяд от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява.

Около обяд отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали. По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до около 13°-14°. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6° и 11°.

В Пловдив и Асеновград ще има проенлива облачност, по-често значителна. Минималните температури сутринта ще бъдат около нулата. През деня ще се затопли до положителните 8 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Над планините

облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1600-1700 метра – сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. В ранните сутрешни часове в западните райони е възможно и на височина около 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

около обяд облачността ще се увеличи. След обяд отначало в южните райони, а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони – 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 32 мин. и залязва в 16 ч. 56 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 24 мин.

Луната в София залязва в 13 ч. и 3 мин. и изгрява в 23 ч. и 2 мин. Фаза: един ден преди последна четвърт.

Подобни статии

Top