Времето: Облачно и дъждовно, тук-там слънце

И днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

По-значителни ще са те отново в Централна България. По-късно през деня те ще започнат да спират, а облачността да намалява. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 14° и 19°, а максималните ще са между 23° и 28°.

Жълт код за обилни дъждове и гръмотевици е обявен за 8 области в Северна и Централна България. Това са Стара Загора, Сливен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе и Плевен.

В Пловдив и Асеновград времето ще е променливо. Ще се редуват отново слънце, облаци и дъжд. Минималната температура ще бъде 18°, а максималната може да достигне до 28°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще остане почти без промяна.

Над планините

облачността също ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието

облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подобни статии

Top