Времето: Облачно и хладно

Още преди обяд ниската облачност ще се разкъса, видимостта ще се подобрява, но от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване почти цялата страна. След обяд в югозападните райони ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът ще остане от изток-югоизток и ще е до умерен, в нощните часове временно ще отслабне и стихне. Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, по-ниски по Черноморието.

В Пловдив и Асеновград денят ще започне с по-високи температури от изминалите дни. Минималните ще са около 4 градуса. През деня ще има значителна облачност и дневните температури ще останат около 17 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-ниско от средното за месеца.

Над планините

от югозапад облачността ще се увеличава, до вечерта ще достигне и източните райони. Слаби валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг ще има главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла и на места видимостта ще е намалена. Още преди обяд видимостта ще се подобрява, а облачността временно ще се разкъса и намалее, но след обяд от запад ще започне ново увеличение. Вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 11°-14°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

На 06.04.2019 слънцето ще изгрее в 07:01 часа и ще залезе в 19:58 часа. Продължителност на деня 12:57 часа.

На 06.04.2019 луната ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 21:04 часа. Осветеност на диска в 0h UT 1 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top