Времето: Облачно и хладно, с валежи

Облачността ще е разкъсана, предимно значителна.

На места, главно в Южна България ще има превалявания от дъжд, само в отделни планински райони валежите ще са повече по количество. Над Североизточна България ще има по-съществени намаления на облачността, през деня временно и до слънчево. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, в Източна България временно силен от североизток. Ще се задържи хладно за началото на септември, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде значителна, очаакват се и валежи от дъжд. Минимални температури около 15 градуса, максимални – 22 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд, по-най-високите части на Рила и Пирин е възможно дъждът да се примесва със сняг. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област валежите ще са повече по количество. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието

облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще има предимно слаби валежи от дъжд. Ще остане ветровито с умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 07 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 47 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 47 мин.

Луната в София изгрява в 09 ч. 28 мин. и залязва в 21 ч. и 18 мин. Фаза: два дни след новолуние.

Подобни статии

Top