Времето: Облачно и мъгливо, вечерта ще завали

Времето ще бъде предимно облачно,

с временни разкъсвания на облачността, по-съществени над югозападната половина на страната. Почти без валежи. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо. До обяд в повечето райони ще е почти тихо; след пладне – със слаб, в Източна България умерен изток-североизточен вятър ще започва да нахлува студен въздух. Минимални температури – между минус 2° и 3°, максимални: в Северна и високите полета на Западна България – между 1° и 6°, в Южна – между 6° и 11°. Привечер и през нощта срещу вторник в Северозападна България ще завали сняг.

В Пловдив и Асеновград времето ще е сравнително топло, с променлива облачност. Възможно е да се покаже и слънце. Минималната температура ще бъде 1°, а максималната – около 8°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за януари, през деня ще се повиши.

Над планините

ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максимални температури между 4° и 7°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта ще се усилва до 3 бала.

На 21.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:51 часа и ще залезе в 17:24 часа. Продължителност на деня 09:32 часа.

На 21.01.2019 луната ще изгрее в 17:50 часа и ще залезе в 07:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top