Времето: Облачно и ветровито, на места – дъжд

времето

Вятърът ще се ориентира от северозапад.

Ще започне да нахлува студен въздух и във високите котловинни полета, и в Предбалкана дъждът за кратко ще премине в сняг. През деня валежите ще спират, най-късно в източните райони. От запад облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от север и постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са от 0° до 5°, а максималните – между 7° и 12°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще е променлива, по-скоро значителна. Възможни са валежи. Минималната температура ще бъде около 4°, а максималната ще достига до 12°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието

облачността ще е предимно значителна, но след обяд ще се разкъсва. Ще духа умерен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:25 часа и ще залезе в 17:56 часа. Продължителност на деня 10:31 часа.

Луната ще изгрее в 0:20 часа и ще залезе в 11:05 часа. Осветеност на диска в 0h UT 59 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top