Времето: Облачно, на места с превалявания. Температурите остават пролетни

времето

Преди обяд облачността от запад бързо ще започне да се увеличава, първоначално висока.

След обяд в Западна България ще превали дъжд, а през нощта срещу сряда превалявания ще има на отделни места и в останалата част от страната. Вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде до умерен, в Югоизточна България временно до силен. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, но дъжд не се очаква. Сутринта може да изгрее и слънце. Минималните температури ще бъдат около 6°, а максималните ще достигат до 15°. 

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна – по-ниско от средното за февруари.

В планините

ще духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността от запад бързо ще се увеличи и след обяд в масивите от Западна България, а през нощта срещу сряда и в планините от останалата част на страната ще има превалявания от дъжд, над 1700-1800 метра сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността, първоначално висока ще се увеличи. Превалявания ще има през нощта срещу сряда, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен, вечерта по южното крайбрежие до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 32 мин. и залязва в 17 ч. и 51 мин.

Продължителността на деня е 10 ч. и 19 мин. Луната изгрява в 6 ч. и 10 мин. и залязва в 15 ч. и 10 мин. Фаза: два дни преди новолуние.

Подобни статии

Top