Времето: Облачно на запад, много слънце на изток

Сутринта в Южна България ще е почти тихо и на места в низините и равнините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Минималните температури ще са между 9° и 14°. През деня над западната половина от страната облачността ще се увеличи, ще е често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. На изток ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от север, в Източна България – от североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°.

В Пловдив и Асеновград сутринта ще е мъгливо, а през деня ще има значителна облачност. Минималните температури ще бъдат около 11°, а максималните ще достигат до 22°. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините

облачността ще се увеличава и в масивите от западната половина от страната ще е по-често значителна, но само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от север – североизток и ще се усили Максимални температури на въздуха: 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 07 мин. и залязва в 17 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 06 мин.

Луната изгрява в 8 ч. и 55 мин. и залязва в 18 ч. и 22 мин. Фаза: два дни след новолуние.

Подобни статии

Top