Времето: Облачно, но без валежи

Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. По-късно през деня и до вечерта над много райони на страната за кратко ще се изясни. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 3° и 8°, на места покрай Дунав малко по-ниски – около 0°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде мрачно и облачно. Температурите ще се понижат още и минималните ще са около минус 3 градуса. През деня максималните температури ще достигнат до 5 градуса над нулата. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

през деня ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. По-късно облачността ще намалява и вечерта ще е предимно ясно. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – 0°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, с по-съществени намаления привечер. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 4° – 7°, вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 7° -8°.

На 21.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 16:56 часа. Продължителност на деня 09:03 часа.

Подобни статии

Top