Времето: Облачно, но температурите се покачват - DC news

Времето: Облачно, но температурите се покачват

Облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове.

Сутринта ще бъде сравнително студено, температурите ще са предимно между минус 6° и минус 1°, в отделни райони и по-ниски – до около минус 8°. През деня ще духа до умерен вятър от юг-югозапад и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 5° и 10°. През нощта срещу събота от запад ще започнат валежи, предимно от дъжд и ще има условия за поледици. В София минималната температура ще е около минус 4°, а максимална – около 7°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно, но ще се затопли. Минималните температури ще бъдат около минус 1°, а максималните ще достигат до 9°. 

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средно за месеца.

В планините

облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад и ще се затопли. Максималните температури ще са 5°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7°-9°.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 44 мин. и залязва в 17 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 52 мин.

Луната залязва в 08 ч. и 27 мин. и изгрява в 18 ч. и 17 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

Подобни статии

Top