Времето: Облачно, но топло, прахът от Сахара остава във въздуха

времето

През следващото денонощие в атмосферата над страната ще се задържи значителната концентрация на сахарски прах.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде до умерен и с него ще започне да прониква малко по-хладен въздух. Ще има значителна средна и висока облачност. Минимални температури между 15° и 20°. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно, но топло. Минималната температура ще бъде 20°, а максималната ще достига до 31°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за месец май.

Над планините

ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа умерен, по високите части на Рила и Пирин силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието

също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха: 23°-28°. Температурата на морската е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгря в 06:04 часа и ще залезе в 20:42 часа. Продължителност на деня 14:38 часа.

Луната изгрея в 03:35 часа и ще залезе в 14:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 34 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top