Времето: Облачно, по обяд ще завали

Облачността днес ще е значителна.

Около и след обяд, главно в Северна България и планинските райони ще започнат превалявания от дъжд. Вечерта ще се усилят и ще обхванат по-голямата част от страната. Преди обяд вятърът от северозапад ще отслабне и до края на деня в повечето райони ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Дневните ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 12° и 17°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно. Ще превалява дъжд. Минималната температура ще бъде около 10°, а максималната ще достига до 17°. 

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Над планините

ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, над 2200 метра – от сняг, на по-ниска височина в Западна Стара планина, където валежите ще са по-значителни. Сутринта северозападният вятър ще отслабне, през деня ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

облачността ще се увеличава. Вечерта от север ще започнат превалявания от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен до силен от север-североизток; след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максимални температури между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:40 часа и ще залезе в 18:31 часа. Продължителност на деня 11:50 часа.

Луната ще изгря в полунощ и ще залезе в 09:37 часа. Осветеност на диска в 0h UT 74 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top