Времето: Облачно с превалявания и доста топло

Преди обяд времето ще бъде облачно.

В следобедните часове в равнината ще има валежи от дъжд, а на места в Родопите от сняг. В западните и централни райони ще духа умерен северозападен вятър, а в югоизточните райони от североизток. Минималните температури ще бъдат между -1° и 4°. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е облачно, ще има и превалявания от дъжд. Минималната температура ще бъде между 3° и 6°, а максималната ще достига до 15°-16°. 

Атмосферното налягане е по-ниско от обичайното. Привечер ще започне да се повишава.

Над планините

ще е предимно облачно. Главно около и след обяд ще има валежи от сняг, под 1800 м – от дъжд. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен. Максималните температури ще са от около 6° на по Северното Черноморие до около 12° на юг. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:02 часа и ще залезе в 18:15 часа. Продължителност на деня 11:13 часа.

Изгревът на Луната бе в 04:48 часа, а залезът – в 14:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top