Времето: Облачно с валежи от дъжд и сняг

Ще преобладава облачно време, с валежи.

В Западна и Северна България валежите ще са от сняг, на места в Горнотракийската низина и в източните райони – предимно от дъжд. От север-североизток, със слаб в Източна България до умерен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и привечер и през нощта срещу сряда дъждът в повечето райони ще преминава в сняг, но от запад валежите ще спират.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в Южна България все още по-високи – до 4°-5°. В Северна България дневните температури ще са почти без дневен ход – около 0°, в Южна ще се понижават и към 14 часа ще се доближават до 0°.

Жълт код за обилни валежи от дъжд и поледици е обявен за областите Кърджали, Ямбол, Хасково и Бургас. Там количествата дъжд ще са между 20 и 25 л/кв.м. Обявен е и жълт код за поледици в областите Смолян, Габрово, Търново, Търговище и Шумен.

В Пловдив и Асеновград времето ще е облачно. Ще превалява дъжд, който може да преминава в сняг. Минималната температура ще бъде 1°, а максималната ще достига най-много до 3°. 

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

Над планините

ще е облачно, на много места с валежи от сняг, които привечер от запад ще отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен и с него температурите ще се понижават; максималната на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5 °.

По Черноморието

ще е облачно с валежи, предимно от дъжд. С умерен вятър от север-североизток температурите ще се понижават и вечерта на места дъждът ще се примесва със сняг. Сутрешните температури ще са по-високи – 4°-5°, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще се доближават до 0°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 18.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:52 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:03 часа.

Подобни статии

Top