Времето: Облачно, с валежи от сняг

Застудяването ще продължи.

Ще бъде предимно облачно, в планините и на места в източната половина от страната със слаби превалявания от сняг, по крайбрежието но морето – предимно от дъжд. Условия за по-значителни снеговалежи и навявания има в Централния Предбалкан. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над крайните западни райони. Минимални температури между минус 3° и 2°, максимални предимно между минус 1° и 4°, но заради вятъра, усещането ще е за по-студено време.

В Пловдив и  Асеновград ще бъде облачно. Възможни са и превалявания. Минималната температура ще бъде около 0°, а максималната няма да надвиши 4°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините

ще е облачно и ветровито, с предимно слаби превалявания от сняг. По-значителни ще са снеговалежите на места в Стара планина. Има условия за снегонавявания. Вятърът ще е силен от североизток. Температурите ще се понижават и към 14 ч. на височина 1200 ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 12°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен, на моменти и бурен север-североизточен вятър. На места ще има превалявания от дъжд, в крайните южни райони ще са по-интензивни и обилни. За кратко дъждът ще се примесва със сняг. Максимални температури между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала, в крайните южни райони ще е много силно – до 6 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:07 часа. Продължителност на деня 9:10 часа.

Луната ще изгрее в 13:53 часа и ще залезе в 03:17 часа. Осветеност на диска в 0h UT три дни след първа четвърт %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top