Времето: Облачно, със слаби валежи от дъжд

Днес облачността ще е предимно значителна.

На отделни места в Северна и Западна България ще има слаби валежи от дъжд. Покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще бъде и мъгливо. Северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър. Минималните температури в отделни котловини и Североизточна България ще са около и малко под нулата, в останалата част от страната ще са предимно между 2° и 7°, за София – към 2°. Максималните температури ще са от 6°-8° в местата с по-трайна мъгла до 13°-15° в Предбалкана и крайните южни райони, в София – около 10°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно. Минималната температура ще бъде около минус 2°, а максималната през деня ще достигне до 9°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините

облачността ще е значителна. В отделни райони в масивите в западната половина на страната ще има слаби валежи от сняг, под около 1700-1800 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа предимно умерен югозападен вятър, който след обяд отначало в северните райони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 16 ч. 59 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 3 мин.

Луната залязва в 12 ч. и 22 мин. и изгрява в 00 ч. и 13 мин. на 27.12. Фаза: един ден преди последна четвърт.

Подобни статии

Top