Времето: Облачно, температурите падат още с 2-3 градуса

Облачността ще се задържи значителна, предимно средна и висока.

На отделни места, главно в планинските райони ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлуе хладен въздух. Дневните температури слабо ще се понижат, но ще остане топло, с максимални температури между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно, но температурите ще бъдат високи и ще е топло. Минималните температури ще бъдеат около 19°, а максималните ще достигнат до 28°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец май и слабо ще се повиши.

Над планините

ще има значителна средна и висока облачност. След обяд, на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра – около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието

също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето изгря в 06:02 часа и ще залезе в 20:44 часа. Продължителност на деня 14:42 часа.

Луната изгря в 04:21 часа и ще залезе в 16:30 часа. Осветеност на диска в 0h UT 17 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top