Времето: Облачно, вечерта ще превалява дъжд и сняг

Облачността над страната днес ще бъде значителна.

Вечерта в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В източните райони от страната ще духа слаб южен, в Дунавската равнина запад-северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°. Максималните ще са между 5° и 10°, в югозападните райони до 13°.

През нощта срещу понеделник на много места в Северна България ще има превалявания от дъжд, а след полунощ, с проникването на по-студен въздух от североизток, в Предбалкана и високите полета на Западна България ще превали сняг.

В Пловдив

времето ще бъде облачно. Минималната температура ще бъде 0°, а максималната – около 8°. В Асеновград също ще е облачно. Минималната температура ще бъде минус 2°, а максималната – до 9°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините

ще има значителна облачност, но почти без валеж. Ще духа предимно умерен запад-югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

ще има значителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие. Ще духа слаб, преди обяд до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 7°-9°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подобни статии

Top