Времето: Облачността ще се разкъса, ще бъде слънчево

Времето над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

По-късно над крайните югоизточни райони облачността също ще се разкъса и намалее. В западната половина от страната ще е почти тихо, докато в източната ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток, но постепенно и там вятърът ще отслабва. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, а максималните – между 0° и 5°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево време. Утрото обаче ще бъде студено с минимални температури около минус 3°. През деня живакът на термометрите постепенно ще се повиши до положителните 5°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се продължи да се повишава.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. През деня бързо ще се разкъса и намалее, най-късно в крайните югоизточни райони. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток, който постепенно ще отслабва. Максимални температури на въздуха 2°-5°, температурата на морската вода ще е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:56 часа и ще залезе в 17:08 часа. Продължителност на деня 9:11 часа.

Луната ще изгрее в 14:26 часа и ще залезе в 4:21 часа. Осветеност на диска в 0h UT три дни преди пълнолуние %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top