Времето: Облаци, дъжд и силен вятър, жълт и оранжев код почти в цяла България

Преди обяд от югозапад облачността отново ще се увеличи и в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд.

До края на деня ще завали и на изток. В централните райони на Южна България количествата ще са значителни – между 35 и 65 mm. Вятърът от юг-югоизток отново ще се усили, ще е умерен до силен и поривист. Температурите ще са в широки граници, от 3°-4° в Северозападна България до 12°-15° в Източна. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, по-високи ще са по Черноморието. През нощта срещу неделя валежите ще продължат.

Оранжев код за силен вятър и значителни валежи обяви НИМХ в 4 области в Южна България, жълт код е обявен в 20 области, сред които и Пловдив.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно и дъждовно. Очакват се значителни валежи с количества до 35 mm. Минималните температури ще бъдат около 3°, максималните ще достигат до 13°.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще е значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от южната четвърт. В Рило-Родопския масив количествата ще са значителни и ще се образува нова снежна покривка, а в комбинация със силния вятър по проходите ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра 0°.

По Черноморието

сутринта облачността ще е разкъсана, но още преди обяд от югозапад ще се увеличи и до вечерта ще завали дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток. Максимални температура на въздуха: 12°-16°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 4 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 6 мин.

Луната изгрява в 13 ч. и 18 мин. и залязва в 00 ч. и 57 мин. на 12.12.2021 г. Фаза: първа четвърт.

Подобни статии

Top